Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Türk peynir devi konkordato ilan etti. Bakanlığın tağşiş listesinde ismi vardı
- Mehmet Karaman
- 18 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Antalya ve İzmir’de çökelek işiyle uğraşan ‘Çökelekçi Muzaffer’ olarak tanınan Muzaffer Gürler ve kardeşlerinin şirketi…
Bakan Bolat ihracatçılar ve müteahhitlerle Irak’a gidiyor
- Mehmet Karaman
- 17 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) heyetleriyle Irak'a…
Bursalı iş insanı Mustafa Kırcı hayatını kaybetti
- Mehmet Karaman
- 17 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Kırcılar Deri'nin kurucularından ve RUMELİSİAD geçmiş dönem başkanlarından iş insanı Mustafa Kırcı yaşamını yitirdi.